miércoles, 17 de enero de 2007

NOTA DE PREMSA


Esta nota de prensa está escrita en Catalán(idioma de Cataluña). Por la urgencia del comunicado la ponemos tal y como la hemos recibido.


El proper dijous dia 18 de Gener a les 19,30h. a la seu de la Biblioteca Torras i Bages, es farà la presentació de la nova entitat SUPORT TIBET.

L´acte constarà de dos cossos :
1.de la presentació d´aquest grup de suport,
i 2.
de la projecció de la pel.lícula "Budas en el exilio"

Aquest grup solidari, cultural i d´informació i suport, és novedós als Països Catalans, ja que treballa en xarxa amb les últimes tecnologies, i támbé aprofita els sistemes tradicionals com xerrades, taules rodones i actes públics al carrer.

Fonamenta el seu treball, segons l´article 2 dels seus estatuts, en
Totes aquelles activitats de suport, estudi, promoció i defensa dels Drets Humans del Tibet i dels tibetans, tant en el seu pais com en l´exili, incloent , per tant, el drets a la defensa de la seva llengua i cultura nacionals, manifestacions cíviques i folklòriques, filosofia i creences, i al seu ecosistema i sistema de valors.
També la defensa, promoció i estudi de les cultures orientals en qualsevol dels seus aspectes, començant pels territoris veïns del poble tibetà i els qui hi ténen lligams històrics o filosòfics, i l´assumpció de la defensa dels DDHH també dels habitants de la zona, inclosos especialment els de la RP de la Xina, potència ocupant del territori tibetà des de fa decennis, que oprimeix també els seus ciutadans.
Aquesta tasca de defensa i promoció es realitzarà mitjançant la creació de xarxes que tindran com a objectiu l´endegament de campanyes concretes, la coordinació amb iniciatives ja existents per part d´altres ONGD i l´assumpció de campanyes generals internacionals; la celebració d´actes de formació i informatius com xerrades, col.loquis, publicació i presentacions de llibres, exposicions, concerts, activitats musicals i audiovisuals. Aquestes, seran tant de l´àrea estricta del Tibet, com de totes les filosofies orientals sense excepció, amb adopció com a eixos bàsics d´anàlisi i funcionament de l´humanisme, del respecte, l´interculturalitat i la solidaritat i amb un plantejament de general obertura a les conviccions de tothom.
El nostre treball serà a partir de xarxes solidàries de col.laboració i de l´endegament i de campanyes concretes ( com les de fer lluïr la bandera tibetana a les institucions catalanes, cosa que ja fa l´Ajuntament de Vilafranca ). També tirem endevant campanyes internacionals d´acord amb altres grups de suport i ciutadans de tot el món, com a França,Itàlia, Alemanya, Canadà, els EUA,etc.
US HI ESPEREM A TOTS!
18 DE GENER, 19,30 H. A LA BIBLIOTECA TORRAS I BAGES DE VILAFRANCA.

No hay comentarios: